Panasonic Hg-c Mesafe sensörü

 PANASONİC HG-C MESAFE ÖLÇÜM SENSÖRÜ


    
           

     Mesafe ölçüm sensörleri endüstriyel ortamlarda çokça kullanılan bir sensör türüdür. Hg-c  mesafe sensörü ölçüm konusunda 10-300μm tekrarlanabilirliğe sahiptir.Bu bize parçaların ölçümü konusunda kolaylık sağlayacaktır. Hg-c sensör üçgenleme yöntemi ile ölçüm yaptığından ve Cmos işlemci bulunduğundan  renk ayrımı yapmamamaktadır. Normal fotoelektrik sensörlerde bu teknoloji olmadığından  renklere göre mesafe ölçümü değişmektedir. Örneğin beyaz renkte aha uzun mesafeler fakat siyah renkte daha kısa mesafeler ölçecektir.Hg-c seri Cmos işlemci ve üçgenleme yöntemi sayesinde bu renk ayrımı ortadan kalmış durumdadır.Sensör analog  5v ve 4-20mA çıkışa ve bir adet dijital çıkışa sahiptir.Tepkime çıkışı 1,5-5-10ms seçenekleri mevcuttur. 

    Hg-c sensör  dijital çıkışı öğretilebilir. Öğretme yöntemleri şu şekildedir.


1-Normal öğretme
2-1 nokta öğretme
3-2 nokta öğretme
4-3 nokta öğretme
5-Yükselen kenar  öğretme
6-Alçalan kenar öğretme



1-Normal öğretme

Normal öğretme şu  şekilde yapılır. Ölçülecek nesnenin koyulacağı fikstür tabanı ölçülür ve teach tuşuna basılır. Daha sonra ölçülecek nesne konur ve tekrar teach tuşuna basılır öğretmemiz başarılı ise Good yazısı okunur. Ve nesne her konulduğunda dijital  çıkış sinyal veririr. Buradaki ölçüm ilk mesafe ile son mesafe toplanıp orta değeri alınır. Ortalama değerin üzerindeki değerlerde çıkış veririr.

2- 1 nokta öğretme

Bu öğretmede ise  nesne fikstüre konulur. Teach  tuşuna basılır ve belli tolerans  bırakılır tekrar ölçüm için Teach tuşuna basılır ve good yazısı  ekranda yazınca öğretme gerçekleştirir. Burada her iki değer toplanır ve değer ikiye bölünür. Sadece o değerde ve +/ toleransında çıkış verir.


3- 2 nokta öğretme

Bu öğretmede ise  nesne fikstüre konulur. Teach  tuşuna basılır ve ikinci nesne konulur tekrar ölçüm için Teach tuşuna basılır ve good yazısı  ekranda yazınca öğretme gerçekleştirir. Burada her iki değer arasında  cisim girince çıkış verir.

4- 3 nokta öğretme

Bu öğretmede ise  nesne fikstüre konulur. Teach  tuşuna basılır , ikinci nesne konulur tekrar ölçüm için Teach tuşuna basılır ve üçüncü nesne konulur tekrar ölçüm için Teach tuşuna basılır ve good yazısı  ekranda yazınca öğretme gerçekleştirir. Burada ilk değer ile ikinci değer ortası ile ikinci değer ile üçüncü değer ortasındaki değerler arasında sensör çıkış veriir.

5- Yükselen kenar

Burada herhangi bir yükselen potlukta sensör çıkış vermektedir.

6- Yükselen kenar

Burada herhangi bir Alçalan potlukta sensör çıkış vermektedir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.